Voorleesverhaal: Staartje & de Vossen

Deel deze blog

Dit voorleesverhaal voor kinderen is geschreven en geïllustreerd door mij (Lente 10 jaar). Het gaat over staartje (mijn kat). Staartje beleeft een spannend avontuur. Ik mis staartje heel erg, want ik ben nu in Portugal. Dus ik besloot op school een verhaal te schrijven over Staartje. Omdat je op school niet super veel vrije tijd hebt, heb ik er vier maanden over gedaan. Mijn klasgenoten vonden het geweldig. Ik hoop dat jullie dat ook vinden.

Groetjes, Lente 

  • Auteur: Lente Sophia El Hamouchi
  • Illustrator: Lente Sophia El Hamouchi
  • Verschijningsdatum: mei 2022
  • Uitgever: Oryanda.nl

Hoofdstuk 1

Staartje wandelde door het bos om een lekker muisje of vogeltje te pakken, maar in plaats daarvan kwam ze een vos tegen. De vos zei met een sluwe stem: “Hallo poesje, wat ben je aan het doen?” Staartje antwoordt: “Ik zoek een prooi.” Staartje dacht: Wat heeft die vos een vreemd zadel op z’n rug. De vos praat verder: “Ik weet wel een mooi plekje met heel veel vogels, muizen, kikkers en konijntjes.” Staartje zegt: “Oh, waar dan?” De vos antwoordt: “Spring maar op mijn rug. Dan breng ik je erheen.” Staartje doet wat de vos zegt en springt op zijn rug. Ineens begint het zadel te rammelen. Daarna komen er beugels uit. Het zadel en voor Staartje het wist, zat ze vast. De vos zei: “Moehaha. Ik je heb, Staartje!”

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 1

Hoofdstuk 2

Staartje vroeg aan de vos: “Waarom doe je dit?” De vos antwoordt: “Omdat jij een prachtige tuin hebt en wij veroveren prachtige tuinen. Staartje zegt: “Hoe bedoel je met “wij”?” De vos antwoordt: “Als we er zijn, zul je het zien, hehehe.” Eenmaal aangekomen zaten drie andere vossen met vreemde maskers hun al op te wachten. “Zo,” zei de vos. “Laten we ons voorstellen. Een vos met een blauw masker heette Simba. Degene met het rode masker heette Donk en die met het groene masker heette Tim en degen zonder masker heette Bob. Hij was de baas. Tim en Bob brachten Staartje naar boven op een houten pilaar. Daaronder brandde een vuurtje. Bob stond achter haar met een mes. “Dus,” zei Bob. “Vertel waar je tuin is!” schreeuwde hij.

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 2

Hoofdstuk 3

Het geluid van het geschreeuw van Bob galmde door de grot. Staartje zei stoer: “Hoezo dan?” Bob antwoordde: “Wij veroveren tuinen met veel prooien. Dat noemen wij prachtige tuinen.” “Zie je die dode beesten daar hangen?” zei Tim. “Daar kom jij ook bij als je nu niet vertelt waar jouw tuin is!” “Oké dan!” zei Staartje boos. “Het is bij de Punter 10, nou goed?!” “Ja, zeiden alle 4 de vossen tegelijk. Tim en Bob brachten Staartje naar beneden en zette haar in een kooi. Staartje zat toe te kijken hoe de vossen Tim insmeerden met verf, zodat Tim precies op Staartje leek. “Laat me eruit!” riep Staartje. 

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 3

Hoofdstuk 4

“Laat me eruit” herhaalde Staartje. “Waarom zou ik?” zei Bob spottend. Ze waren inmiddels klaar met verven van Tim. Hij leek sprekend op Staartje. “Laten we vertrekken!” riep Simba. “Is goed.” zei Bob. Donk was groot en sterk, dus die bleef bij Staartje. Bos, Tim en Simba vertrokken naar de tuin van Staartje. Lente kwam op Tim af en riep: “Staartje, je bent er weer!” “Miauw prrrrrr” zei Tim. Lente nam Tim mee naar binnen en legde hem op de bank. “Doe maar een dutje” zei Lente. “Je zult vast moe zijn.” Tim deed alsof hij sliep. Wanneer Lente weg was, zei hij: “Het is tijd voor prooien.”

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 4

Hoofdstuk 5

Tim liep naar buiten naar Bob en Simba en ze gingen gelijk vogels vangen en de tuin verkennen. Ondertussen bij Staartje…Donk was aan het praten, maar ineens…Hij trok het masker van zijn hoofd en….”BUDDIE!” riep Staartje. Buddie was een vriend van Staartje en was een aardige vos. “Mmaa maar” stamelde Staartje. “Hoe kom jij hier?!” floepte ze eruit. Buddie deed een kast open en daar lag een slapende Donk. Staartje flipte bijna. “Maar hoe heb je dat gedaan?” Dat vertel ik zo” zei Buddie. “Eerst ga ik je uit die kooi halen.” Buddie haalde Staartje uit de kooi en ze liepen naar de tuin. Buddie zei: “Ik zal je alles vertellen.”

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 5

Hoofdstuk 6

Buddie vertelde zijn hele verhaal. “Eerst wilde ik mee naar het bos. Maar toen wilde ik je toch laten schrikken, maar toen zag ik dat je aan het praten was met Bob. En ik ken bob en zijn bende. Dus ik bedacht een plan, maar eerst rende ik naar hun grot. Ik deed slaappoeder in het drinken van Donk en stopte hem in de kast en deed zijn masker op. Iedereen van de bende dacht dat ik Donk was. Toen bob kwam, moest ik wel een klein beetje toneelspelen. Máár niet voor niets en gelukkig geloofde iedereen me en ik had voorgesteld aan Bob toen ze naar de tuin gingen, dat ik hier bleef. En zo heb ik dat gedaan.” 

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 6

Hoofdstuk 7

Eenmaal aangekomen in de tuin van Staartje, bedachten Buddie en Staartje een plan. Staartje zag hoe de vossen prooien aan het vangen waren. Staartje koos het goede moment uit om naar binnen te sluipen en ze liep naar Lente toe. Lente pakte Staartje op en Staartje wees naar buiten. Lente zag Tim en de vossen. Ze wist niet wat ze zag! Tim en de vossen zagen haar kijken en de vossen renden weg. “Miauw” zei Tim poeslief. “Wie is Staartje?!”, riep Lente uit. Lente wist dat er iets was dat alleen Staartje kon. “Staaaaaartje, kom eens” zei Lente. Tim bleef stil staan, maar Staartje kwam naar Lente toe. 

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 7

Hoofdstuk 8

“Staartje!” riep Lente. Toen wierp Lente een boze blik op de vossen en ze schopte de vossen. Staartje dacht uit de tuin, maar Lente schopte ze naar binnen. Daarna pakte ze de kattenbak van Staartje en sloot de vossen erin op. Staartje zat de vossen een beetje te pesten en daarna liep Staartje naar buiten om met Buddie naar het bos te gaan. Ondertussen is Donk wakker geworden en nam contact via een walkie-talkie met de drie andere vossen. Alleen Bob had nog z’n walkie-talkie en zei: “We zitten opgesloten in het huis van Staartje”. En daarna was de walkie-talkie leeg. 

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 8

Hoofdstuk 9

Donk ging naar het bos richting het huis van Staartje. Daar zag hij Staartje en Buddie spelen. Hij bedacht een plan. Hij stuurde een vogeltje naar Staartje en Buddie. Staartje en Buddie zagen het vogeltje en probeerde hem te vangen. Ze renden achter het vogeltje aan, maar het vogeltje vloog best snel in de richting van de grot van de vossen. Buddie en Staartje hadden dat niet door. Uiteindelijk was het vogeltje in de grot en vloog richting de kooi. Staartje en Buddie sprongen in de kooi en toen kwam Donk in actie. Hij deed de deur van de kooi dicht. De vogel vloog tussen de tralies door. “Nanananana” zei Donk. 

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 9

Hoofdstuk 10

Staartje schold naar Donk: “Dikzak!!!!” Donk liep rood aan van boosheid. Hij liep één of andere geheime kamer binnen en drukte op een knip. Op dat moment kregen Staartje en Buddie een enorme schok “Wat is dit nou weer?!!!” riep Buddie. Donk drukte allemaal knopjes in en de kooi schudde heen en weer en allemaal robothandjes begonnen hun te slaan. “Sinds wanneer bestaat die robottechniek überhaupt?” zei Staartje. Ondertussen was Donk al weg. 

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 10

Hoofdstuk 11

Donk was in de straat van Staartjes huis. Hij liep naar het huis van Staartje en verstopte zich in de struiken. Toen Lente naar een pretpark ging, ging Donk naar de vossen. Ze maakten een plan en Donk rende naar de kamer van Lente en pakte wat spelden. Hij rende weer naar beneden en probeerde het slot te openen met de spelden. De één na de andere brak. Maar met de allerlaatste speld lukte het! Ze renden weg…ondertussen bij Buddie en Staartje… De knoppen waren inmiddels uitgewerkt. “Er moet een manier zijn om te ontsnappen” zei Buddie.”Kijk!” riep Staartje. “we kunnen het pootje van die dode vogel pakken en daarmee het slot openen.” Dat lukt en ze renden naar de knoppenkamer. Daarna kwamen de vossen binnen…

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 11

Hoofdstuk 12

Toen de vossen binnen kwamen, zag Donk de opengebroken kooi. “Moeten jullie eens komen kijken!” brulde Donk. “Staartje en Buddie zijn weg!” “Wat zeg je!? zei Bob erg gefrustreerd en boos. “Ga nu meteen naar de knoppenkamer, Tim!” zei Bob. Tim slofte bij de knoppenkamer naar binnen. Toen hij de deur opende schrok hij, maar hij zei niks tegen Bob. Hij ging naar binnen en deed de deur achter zich dicht. “Waarom zeg je niks tegen Bob?” vroeg Staartje aan Tim. “Ik haat Bob” zei Tim. “Tim!!” riep Bob. “Het duurt lang!” O nee, snel! Verstop je” zei Tim. Bob kwam binnen en vroeg: “Waarom duurt het zo lang?” Tim bedacht snel een smoesje. “Eeehm….” zei Tim. “Ik wee niet welke knop ik moet indrukken om de drone te activeren.” De grote blauwe”, zei Bob. Hij drukte op de knop in en de drone vloog het bos in.

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 12

Hoofdstuk 13

De drone zoemde en vloog het bos in  Ondertussen bij Lente… Lente liep naar buiten en ineens hoorde ze gezoem. Ze keek het bos in en zag iets blauws. Ze liep erheen en ze zag dat het een drone was! Ze verstopte zich achter een boom en de drone vloog weg. Ze achtervolgde de drone en kwam bij een vieze mossige grot. Ze liep naar binnen en “Aaaahhh!! Ieeeuw! Een vieze spin!” De spin kroop weg en Lente ging naar binnen. Ze zag de vossen en werd rood van woede. Ze begon te schreeuwen uit woede. Donk en Simba schrokken. “Bob!! Help!!” riep Simba. 

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 13

Hoofdstuk 14

“Wat nou weer” zei Bob mompelend. Hij liep erheen en schrok. “Aaaaah, Tim! Druk op de half oranje, half rode knop!!! riep Bob. Dat deed Tim natuurlijk niet. Hij drukte op de netknop. Alle drie de vossen werden gevangen in een net. “Niet de netknop, TIM!!” riep Bob heel kwaad. “Is die Tim nou dom of helpt hij me nou?” zei Lente in haar hoofd. Tim riep tegen Staartje en Buddie: “Snel, kom mee!” Ondertussen pakte Lente het net aan de bovenkant vast, liep ermee naar buiten, draaide er een rondje mee en wierp het ver het bos in. Staartje, Tim en Buddie waren met haar meegelopen. 

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 14

Hoofdstuk 15

Lente was tevreden. Ze keek achter zich en zag Staartje, Buddie en Tim. Lente keek boos naar Buddie en Tim. “Nog meer vossen!?” zie Lente boos. Staartje ging voor ze staan. “Ooooh” zei Lente, “zijn dat je vriendjes?” Staartje knikte. Weet je nog, lezer? Toen ze Tim gingen verven? Nou , ze hadden nog verf over! Staartje ging de verf pakken en ze verfden het logo weg en maakte een nieuwe. Ondertussen bij de vossen…De vossen vielen neer midden in een spinnenweb. De vossen raakten aan de praat met de spinnen en samen smeden ze een plan tegen Staartje.

WORDT VERVOLGD…

Staartje en de Vossen - Hoofdstuk 15

Dankwoord

met grote dank aan:

~Lise (extra ideen)                                                                                                                                                              ~Julian (extra ideen)                                                                                                                                                            ~Livvy (teken ideen)

ik hoop dat jullie veel plezier hebben gehad samen! laat een reactie achter zodat ik mijn toekomstige boeken kan verbeteren. erg bedankt voor het lezen van mijn boek.

groetjes, Lente el Hamouchi. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like

Huisfeestjes

Swingo – Bingo op muziek

Swingo is een superleuk spel voor kleine en grote groepen en geschikt voor bijna alle leeftijden. Het lijkt op Bingo, maar in plaats van cijfers,