Uitjes met kinderen in Lelystad

Deel deze blog

Met kinderen zijn er ontzettend veel leuke dingen te doen in Lelystad. Ik ben geboren en getogen in Lelystad, dus ik ken alle leuke plekken. Vooral als het mooi weer is, heb je veel keuze uit deze 20 uitjes in de hoofdstad van Flevoland. 

uitjes in lelystad

Belevenissenbos Lelystad

In dit bos kun je je helemaal uitleven. Er is een watertje met zand en waterpompen. En als je aan de rechterkant onder de poort met de rebus doorloopt, kom je uit op een obstacle course. Het water is leuk voor alle leeftijden en de speeltoestellen zijn te doen vanaf 6 jaar.

Adres Belevenissenbos Lelystad:
Veldweg 98, 8231 SB Lelystad

Entree & Parkeren:
Gratis

Belevenissenbos Lelystad

Natuurpark Lelystad

De speeltuin met  o.a. een kabelbaan is bij mijn kinderen het hoogtepunt van het Natuurpark. Iets verderop vind je de otters die altijd te spotten zijn. Erg leuk tijdens voedertijd. De overige dieren zoals de herten, paarden en zwijnen laten zich wat moeilijker zien. Je kunt ook met een gids in de excursiewagen of boot. De prehistorische Nederzetting Swifterkamp aan de rechterkant van het Natuurpark is een nagebootst dorpje uit de steentijd. Je kunt lekker lunchen bij Hajé. 

Adres Natuurpark Lelystad:
Vlotgrasweg 11, 8219 PP Lelystad

Entree & Parkeren:
Gratis entree & € 3 parkeergeld

Natuurpark Lelystad met kinderen

Oostvaardersplassen Lelystad

Heel mooi natuurgebied om doorheen te wandelen en fietsen. Er wonen paarden, runderen, herten en veel diverse vogelsoorten. Je kunt prima lunchen bij het bezoekerscentrum waar je ook twee speurtochten kan afhalen voor het kabouterpad en elfendeurtjesroute.

Adres Oostvaardersplassen Lelystad:
Kitsweg 1, 8218 AA Lelystad

Entree & Parkeren:
Gratis

Oostvaardersplassen Lelystad met kinderen

Bataviastrand Lelystad

Dit watersportstrand bij de Hurkende Man is recent aangelegd en wordt o.a. gebruikt door watersporters. Als het niet waait, kun je hier als gezin ook heel lekker zitten. Je zit aan het Markermeer, maar het voelt bijna als de zee, omdat er golven zijn. Er is nu alleen nog een snackwagen waar je ook ijsjes kunt halen, maar binnenkort komt er watersportverhuur, een watersportschool, een kiosk en 50 camperplaatsen. 

Adres Bataviastrand Lelystad:
Markerstrekdam 1, 8242 PN Lelystad

Entree & Parkeren:
Gratis

't Bovenwater

Dit strand aan het meer `t Bovenwater staat ook wel bekend als `t Oppertje in Lelystad. Aan het strand ligt Sufschool Paradiso waar je kunt midgetgolfen, suppen, surfen, kanovaren, catamaranvaren en waterfietsen. Sinds kort kun je er ook e-choppers huren. Vlakbij ligt Camping ’t Oppertje en Toms Creek. 

Adres ´t Bovenwater Lelystad:
Uilenweg 8, 8245 AB Lelystad

Entree & Parkeren:
Gratis. Vraag naar de tarieven voor het gebruik van de faciliteiten

Houtribhoekstrand

Op dit strandje kom ik al mijn hele leven en wij noemden het vroeger Marina Haven, omdat het daarnaast ligt. Het water is vaak niet zo fris, vanwege de (blauw)alg, maar je kunt er lekker spelen in het zand en klimmen in de klimtoren. Ook kun je lekker lunchen bij de strandtent @ The Beach waar je ook een ijsje of patatje kunt afhalen. Op de parkeerplaats kun je gratis staan met de camper, maar dit willen de gemeente in de toekomst omvormen tot betaalde camperplaats. 

Adres Houtribhoekstrand:
Strand Houtribhoek 1, 8221 RH Lelystad

Entree & Parkeren:
Gratis

Speelschip Karveel

Ook hier kom ik al mijn hele leven en nu regelmatig met de kinderen. In deze grote speeltuin kunnen kinderen van alle leeftijden zich uitleven. Er zijn glijbanen, schommels, klimtoestellen, een kabelbaan en tafeltennistafel, zand om mee te spelen en genoeg ruimte om rond te rennen of te voetballen. 

Adres Speelschip Karveel:
Geen specifiek adres, maar wel vindbaar op Google Maps. Je kunt parkeren in de woonwijk, bijvoorbeeld Karveel 53 of 54.

Entree & Parkeren:
Gratis

Speelschip Karveel Lelystad

Schateiland Waterwijk

Nog een grote speeltuin waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Diverse schommels, klimtoestellen, glijbanen, een kabelbaan en een voetbalveld. Bij mooi weer staan er fietsjes en skelters buiten. Het voordeel van deze speeltuin is dat er een kleine horecagelegenheid is met een toilet (tegen betaling) en een afhaalpunt voor o.a. drinken, ijsjes en tosti’s.

Adres Schateiland Waterwijk:
Voorstraat 503, 8226 KL Lelystad

Entree & Parkeren:
Gratis

Toms Creek

Dit is de enige plek uit deze lijst waar ik zelf nooit geweest ben, omdat ik niet van vissen houdt. Het begon als grote visvijver  waar je tegen betaling gegarandeerd vis zou vangen en is uitgegroeid tot een groot park waar je kunt forelvissen, karpervissen, avontuurlijk vissen, kwie kwie vissen. 

Adres Toms Creek:
Uilenweg 2C, 8245 AB Lelystad

Entree & Parkeren:
Vissen begint vanaf € 11, parkeren is gratis

Bultpark Lelystad

In het Bultpark kun je lekker rondstruinen en onderweg kom van alles tegen, zoals het kabouterpad, een hondenstrand, hondenspeelplaats, speeltuin, speelbos en een pluktuin met uitleg over de diverse planten. Er is ook een kabouterroute. 

Adres Bultpark:
Geen specifiek adres, maar wel vindbaar op Google Maps. Je kunt parkeren in de woonwijk, bijvoorbeeld Gondel 37, Kempenaar 13 of Kogge 12.

Entree & Parkeren:
Gratis

Skatepark Zilverpark

Klein skatepark in het centrum van Lelystad waar je met een step, skeelers, skateboard of bmx je skills kan laten zien. 

Adres Skatepark Zilverpark:
Zilverpark Lelystad

Entree & Parkeren:
Entree gratis en parkeren bij Garage Zilverpark kost € 1,60 per uur

Kinderboerderij Het Stadspark

Bij deze kinderboerderij vind je ezels, koeien, varkens, cavia’s, konijnen, kippen, kalkoenen, schapen en geiten. Er is een klein winkeltje waar je eieren en pauwenveren kunt kopen en ijsjes. Naast de kinderboerderij vind je nog een speeltuin.

Adres Kinderboerderij Het Stadspark:
Stadspark 9, 8224 ET Lelystad

Entree & Parkeren:
Gratis

Kinderboerderij de Knotwilg

Deze kinderboerderij grenst aan het Bultpark. Ze hebben hier geiten, schapen, varkens, kippen en konijnen. Ook kun je hier een ijsje kopen.

Adres Kinderboerderij de Knotwilg:
Schouw 1203, 8232 ZA Lelystad

Entree & Parkeren:
Gratis

Agora Theater & Bioscoop

Vroeger stond hier een zwembad, maar in 2007 opende het architectonische Agora Theater. Ze hebben hier regelmatig voorstellingen voor kinderen. Ook doet het tijdelijk dienst als bioscoop, omdat de oude bioscoop failliet is gegaan. Op dit moment bouwt Kok Experience naast het theater een nieuwe bioscoop.

Adres Agora Theater & Bioscoop:
Agorabaan 12, 8224 JS Lelystad

Entree & Parkeren:
Ticketprijs varieert en parkeren bij Parking Zilverpark kost € 1,60 per uur

Agora Theater Lelystad met kinderen

Ballorig Lelystad

Deze binnenspeeltuin is leuk vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar. Er is een aparte peuterhoek, een trampolinepark met daaromheen klimtoestellen. 

Adres Ballorig Lelystad:
Badweg 17a, 8223 PA Lelystad

Entree & Parkeren:
Ticketprijs € 8,95 & gratis parkeren

Ballorig Lelystad

Zwembad De Koploper

De Koploper heeft 2 recreatiebaden, een bubbelbad, een peuterbad en een grote glijbaan. Daarnaast is er nog een wedstrijdbad en nog een bad waar in de weekenden en vakanties een grote opblaasbare waterparcours wordt geplaatst. Op bepaalde tijden is het doelgroepenbad geopend waar het water extra warm is (fijn voor baby’s) en de diepte goed is om te oefenen met zwemmen voor kinderen. Op warme dagen is ook buiten de waterspeeltuin open. 

Adres de Koploper:
Badweg 21, 8223 PA Lelystad

Entree & Parkeren:
Ticketprijs vanaf € 3 & gratis parkeren

Luchtvaartmuseum Aviodrome

Het luchvaartmuseum Aviodrome is leuk voor iedereen die houdt van vliegtuigen. Je kunt er rondlopen in het museum die je meeneemt in de geschiedenis van de luchtvaart en in een Boeing 747 Jumbo Jet. Buiten vind je een speelplaats en een vliegsimulator. Binnen is er ook een speelplaats, restaurant en 4D bioscoop. 

Adres Luchtvaartmuseum Aviodrome:
Pelikaanweg 50, 8218 PG Lelystad

Entree & Parkeren:
Ticketprijs vanaf € 15,95 & parkeren € 7,50

Luchtvaartmuseum Aviodrome Lelystad

Batavialand

Batavialand is een samenvoeging van het museum, de werf en De Batavia. In het musuem gaat het vooral over de archeologische vondsten van 7000 jaar oud en watermanagement. Op de werf vind je oude ambachten, zoals een touwslager,een smid en een bierbrouwer. Op de reconstructie van het schip De Batavia ontdek je het leven in de 17de eeuw aan boord.

Adres Batavialand:
Oostvaardersdijk 01-13, 8244 PA Lelystad

Entree & Parkeren:
Ticketprijs vanaf € 3 & gratis parkeren

Bataviastad

Houden je kinderen van shoppen, dan neem je ze mee naar Bataviastad. Je vindt hier merken, zoals Vingino, Ballin’, Adidas, Nike en Nik & Nik. Ook kun je er prima lunchen La Place, Farinella, McDonalds of Subway. Naast La Place is er een speeltuin.

Adres Bataviastad:
Bataviaplein 60, 8242 PN Lelystad

Entree & Parkeren:
Gratis entree & parkeren € 3

Jumpsquare Lelystad

Dit is momenteel het favoriete binnenuitje van onze kinderen. Bij dit trampolinepark kun je natuurlijk op diverse trampolines springen, maar ook koorddansen boven een schuimbak, springen op een airbag, trefballen en gamen op de trampoline. Voor kinderen van 1,5  t/m 6 jaar kies je voor minijump. Grotere broers of zussen mogen dan ook meespringen. Je kunt er drinken & eten en toezicht houden vanuit de horeca.

Adres Jumpsquare Lelystad:
De Meent 18-20, 8224 BR Lelystad

Entree & Parkeren:
Ticketprijs vanaf € 9,99 & gratis parkeren op parkeerplaats de Meent.

Jumpsquare Lelystad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like

Huisfeestjes

Swingo – Bingo op muziek

Swingo is een superleuk spel voor kleine en grote groepen en geschikt voor bijna alle leeftijden. Het lijkt op Bingo, maar in plaats van cijfers,