Mud Masters 6km & Family Edition

Deel deze blog

In 2020 deed ik voor het eerst mee met Mud Masters. Mijn zus had een stok achter de deur nodig om in beweging te komen en heeft toen een groep gevormd om mee te doen aan de 6 km bij Mud Masters in Biddinghuizen. Dit jaar deden wij als gezin mee aan Mud Masters Familiy Edition. Ingeschreven voor de 3 km, maar tijdens de run besloten de kinderen dat we toch 5 km gingen doen.

Voorbereiden op mud masters

Eerlijk gezegd heb ik me nauwelijks voorbereid op beide edities van Mud Masters. De 3, 5 en 6 km kun je redelijk ongetraind doen. Het hardlopen tussen de obstakels kan dan tegenvallen, maar je kunt ook lopen. Mud Masters geeft zelf aan dat je mee kunt doen aan de 6 km als je aaneengesloten 3 km kunt hardlopen of een uur intensief intensief kunt sporten.

De 12, 16 en 42 km zou ik niet ongetraind doen!

Mud Masters maakt elke keer een ander parcours met verschillende obstakels. Door het kijken van foto’s en video’s van voorgaande jaren, krijg je een idee wat je kunt verwachten.

Wij gaan met de kinderen regelmatig naar het Belevenissenbos in Lelystad waar je ook een obstacle course hebt. Ook daar wordt een Mud Run gehouden, maar die is de afgelopen twee jaar niet doorgegaan i.v.m. Corona. En toevallig waren we een week voorafgaand aan Mud Masters bij Netl in Kraggenburg waar ze ook een hele leuke obstacle course hebben.

Mud Masters 2020 6km

Benodigdheden voor mud masters

Zorg ervoor dat je lichte, luchtige kleding en schoenen draagt. Je wordt namelijk gegarandeerd nat en je zult veel modder bij je dragen. Als je bijvoorbeeld katoen draagt, wordt dat heel zwaar. En pas je kleding natuurlijk aan op het weer. 

In 2020 was het best fris en had ik het volgende aan:

  • Thermoshirt met lange mouwen
  • Hardloopvest
  • Yogabroek
  • Barefoot schoenen van Leguano
In 2021 was het redelijk warm en hadden we allemaal het volgende aan:
  • Voetbalshirt
  • Voetbalbroek
  • Surfschoenen met profiel
Wij gingen er in onze sportkleding naartoe en namen droge kleding en schoenen mee. Houd er rekening mee dat je je wel even kunt afspoelen onder de koude douche, maar niet echt schoon wordt. 
Mud Masters 2020 6km

Obstakels mud masters

De obstakels maken Mud Masters leuk! Hardlopen is niet echt mijn ding, dus ik leefde op zodra ik weer een obstakel zag. 

Het leukste obstakels vond ik waarbij je door de modder moest lopen. Veel mensen glijden uit (mijn man) of raken een schoen kwijt (mijn zoon). En je kunt camouflagestrepen op je gezicht maken natuurlijk.

Het heftigst vond ik zelf de obstakels waarbij je door het koude water moest. De kinderen zaten dan vaak op onze rug of nek en soms was er een drijvende brug gemaakt.

Ik vond de Bison muur het zwaarst waarbij je tegen een verticale wand op moet lopen met een touw. Maar gelukkig staan daar mensen klaar om je omhoog te hijsen.

Het engste obstakel vond ik de Flyer. Dit is een 10 meter hoge glijbaan die je in het koude water lanceert. Vorig jaar heb ik hem gedaan, maar dit jaar heb ik hem overgeslagen omdat mijn dochter er niet af durfde. En dat vond ik niet zo erg. 

Als je een obstakel niet aandurft, kun je er bijna altijd omheen of een alternatief doen. 

Mud Masters Family Edition

Mud Masters is een feestje

Mud Masters is veel meer dan een obstacle course. Het is een groot evenement met een goede vibe. Bij binnenkomst kun je je tas afgeven en vervolgens ga je opwarmen met een MC voordat je start. Daarna begin je met een groep, maar iedereen volgt zijn eigen tempo. Bij elk obstakel staan er leuke mensen van de organisatie die je kunnen helpen en alle deelnemers helpen elkaar ook bij de obstakels. 

Bij de laatste obstakels wordt je opgezweept door de muziek en als je voorbij de finish komt, krijg je een t-shirt en een drankje. De t-shirts zijn coole souvenirs om te laten hoe stoer je bent, dus die worden nog vaak gedragen bij ons thuis.

Daarna kun je je tas ophalen en omkleden. Er staan een aantal kraampjes met eten, zoals (turkse) pizza en hamburgers. Er was ook een podium met een DJ en een dansvloer. Ook zijn er diverse sponsors die activiteiten organiseren, zoals een legervoertuig trekken of zakjes in een wasmachine gooien.

Foto's Mud Masters

Als je meedoet aan Mud Masters houd je er sowieso leuke foto’s aan over. Er staan bij veel obstakels één of meerdere professionele fotografen die jouw acties vastleggen. Na afloop kun je jezelf terugvinden middels gezichtsherkenning door het uploaden van een selfie. 

Er zijn toeschouwers toegestaan die natuurlijk ook foto’s en filmpjes kunnen maken. Zij moeten dan wel een toeschouwersticket kopen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like

Huisfeestjes

Swingo – Bingo op muziek

Swingo is een superleuk spel voor kleine en grote groepen en geschikt voor bijna alle leeftijden. Het lijkt op Bingo, maar in plaats van cijfers,