Kapla voor peuters met 2D voorbeelden

Deel deze blog

Kapla is heel veelzijdig speelgoed. Van al ons speelgoed wordt Kapla het meest gebruikt en het is zelfs meegegaan naar Portugal. We maken regelmatig grote 3D bouwwerken met de oudste kinderen en dan mag de peuter het kapot maken. Zelf 3D bouwen is nogal lastig voor peuters en daarom maken we graag 2D bouwwerken met Kapla. 

Poppetje van Kapla

Een poppetje gemaakt van Kapla kan alle vormen aannemen. Dit poppetje heb ik voornamelijk zelf gemaakt met de hulp van mijn peuter. Zij was verantwoordelijk voor het gezicht, het haar en de vingers. Hier kun je dan ook meteen een leuke telactiviteit van maken; twee ogen, één neus en één mond, vijf vingers etc. 

2D poppetje van Kapla

Boot van Kapla

Het is meteen duidelijk dat dit een boot van Kapla is. Erg leuk om  Playmobil of Lego poppetjes mee te laten varen of badeendjes eromheen laten zwemmen. Je kunt ook golven bij maken door het scheuren van blauw papier. 

Paddenstoel van Kapla

Deze paddenstoel gemaakt van Kapla past helemaal bij het thema Herfst. Je kunt er met propjes papier nog witte stippen in maken. En zing er het liedje “Op een grote paddenstoel” bij. 

Huis van Kapla

Als je een kind vraagt iets te tekenen, dan staat er vaak een huis, een boom en een zon op papier. Dit huisje gemaakt met Kapla is direct herkenbaar en makkelijk na te maken voor peuters. 

Huis 2D Kapla

Boom van Kapla

Deze kale boom van Kapla past heel goed binnen het herfstthema. Maar je kunt deze herfstboom ook verder aankleden met blaadjes van buiten, sneeuw gemaakt van watten of zelfgemaakte bloesem van papier. 

Boom 2D Kapla

Kat of Poes van Kapla

Mijn peuter wilde graag samen een beer maken met Kapla, maar het werd deze boze kat. Geïnspireerd op onze eigen poes, Staartje, die regelmatig boos op ons is als we haar te lang aaien of geen lekkers geven. 

Kat / Poes 2D Kapla

Zon van Kapla

Deze zon gemaakt van Kapla maakt je direct vrolijk! Met het maken van de cirkel moet je misschien nog helpen, maar de zonnestralen kan een peuter al zelf eromheen leggen. 

Zon Kapla 2D

Hartje van Kapla

De liefde voor je kind uit je met dit hartje van Kapla 😉 Een hart is geen makkelijke vorm om te maken, maar met dit voorbeeld gaat het vast lukken.

Kerstboom van Kapla

Deze simpele kerstboom gemaakt van Kapla is een  driehoek met een rechthoek daaronder.  Je kunt de Kapla kerstboom nog versieren met kerstballen en slingers en je kunt er nog sneeuw van watten of wit papier onder leggen. 

Kerstboom Kapla Voorbeeld 2D

Robot van Kapla

Deze robot van Kapla is makkelijk te maken en kan ook doorgaan voor een poppetje. 

vormen leren met Kapla

Met Kapla kun je samen met je peuter alle vormen maken:

  • Vierkant
  • Rechthoek
  • Cirkel
  • Driehoek
  • Ruit
  • Kruis
  • Pijl
  • Zeshoek
  • Achthoek
Ruit vormen leren peuters met kapla

Cijfers leren met kapla

Met Kapla kun je ook cijfers maken. Niet alle cijfers zijn even makkelijk, dus daar zul je bij moeten helpen. Maar een 1 kan elke peuter zelf maken. Naast het maken van de cijfers, kun je de Kapla bouwplankjes ook gebruiken om te tellen. 

Cijfers leren met kapla

Letters leren met kapla

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Alfabet leren met Kapla

Treinbaan van Kapla

Deze treinbaan is een 3D constructie, maar gaat niet snel kapot. Je peuter kan helpen met de bouwplankjes erbovenop leggen en er daarna “voorzichtig” overheen rijden met een treintje of autootje. Het treinstation moet wel gemaakt worden door een ouder kind of volwassene.

Treinbaan en treinstation kapla 2d voorbeeld

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like

Huisfeestjes

Swingo – Bingo op muziek

Swingo is een superleuk spel voor kleine en grote groepen en geschikt voor bijna alle leeftijden. Het lijkt op Bingo, maar in plaats van cijfers,