Met de auto en caravan of camper naar de Algarve, Portugal

Deel deze blog

Ons Portugese avontuur met drie kinderen begon met de reis ernaartoe. We wilden graag met de auto en de caravan, zodat we genoeg spullen mee konden nemen en we ermee op vakantie kunnen in de zomer. We vertrokken 24 december met de auto en caravan naar de Algarve en besloten onderweg te gaan winterkamperen. We hebben in 4 dagen 2.475 km gereden en op 3 campings gelogeerd.

Route Algarve campings

Winterkamperen met camper of caravan

Wij kamperen als gezin nu 5 jaar. Eerst met de camper en daarna met de caravan. We staan van maart t/m juni op een voorseizoensplek in de buurt en in de zomer maken we een rondreis door Europa. We hebben nog nooit in de winter gekampeerd en ik zag er een beetje tegenop. We hadden dekbedden mee, dikke pyjama’s, extra fleecedekens en gasflessen voor de verwarming. Natuurlijk ging onze wintergarderobe ook mee.

Wintercamping in frankrijk en spanje

Via de app Campercontact heb ik gezocht naar campings die open zijn in de winter. Hiervoor heb ik een maandabonnement genomen van € 1,99, zodat er gefilterd kan worden op datum en faciliteiten. Hier staan ook reviews op van de campings. Je kunt zoeken naar campings en camperplaatsen.

Camping de Paris, Parijs, Frankrijk

Deze camping in Bois de Boulogne, Parijs, hebben we al twee keer eerder bezocht. Het is een ruime camping met prima, verwarmd sanitair. Er is ook een speeltuin, restaurant en winkeltje. Vanuit Camping de Paris ben je zo in Parijs met de fiets, auto of de shuttlebus.Wij stonden er nu in de winter op een druilerige kerstavond en zelfs toen stond het redelijk vol. Dus bel voor de zekerheid voordat je aankomt.

Eiffeltoren Camping de Paris

Camping Beausoleil, Gradignan, Frankrijk

Wij hadden bedacht dat de volgende stop rond Bordeaux zou zijn, maar de reis ging zo voorspoedig dat we in Spanje hebben overnacht. We hebben deze camping daarom overgeslagen, maar het heeft goede recensies.Ook hier even bellen van te voren, omdat het regelmatig vol zit.

Camping Igueldo, San Sebastián, Spanje

Camping met ruime plekken en mooi uitzicht op de vallei. Het sanitair is verouderd, maar wel schoon en warme douches. Erg leuke speeltuin voor de kinderen. Campingrestaurant van Igueldo is redelijk, maar volgende keer zou ik ergens anders eten.

Camping Igueldo San Sebastian

Camping Monfrague, Plasencia, Spanje

Deze camping ligt naast het nationale park Monfrague. In dit natuurpark leven o.a. de monniksgier, wolven, vossen en herten. De moeite waard om doorheen te rijden. De camping is heel basic en vanwege de regen ook erg drassig. Het sanitair was schoon, maar wel koud. We hebben gegeten in het campingrestaurant, maar die zou ik je niet aanraden. ‘s Avonds is het erg donker, we hoorden dieren in de bergen en er liepen zwerfkatjes op het terrein. Het werd een spannende nacht, maar ‘s ochtends genoten we van de heldere sterrenhemel en het gezang van merels.

Al met al viel het winterkamperen ons reuze mee. Het was af en toe nat en drassig, maar we hebben het niet koud gehad. In de zomer doen we altijd kortere ritten en blijven we langer op één plek, waardoor we tijd hebben om leuke dingen te ondernemen. Het was gelukkig ook erg rustig op de weg, waardoor we lekker konden doorrijden. Nu wilden we gewoon snel naar “ons” huis Silves en vanwege het weer, kerst én de coronamaatregelen was er onderweg ook weinig te doen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also like

Huisfeestjes

Swingo – Bingo op muziek

Swingo is een superleuk spel voor kleine en grote groepen en geschikt voor bijna alle leeftijden. Het lijkt op Bingo, maar in plaats van cijfers,